Lingotto

Terug naar alle projecten

@Home Zeeburgereiland

Met uitzicht

  • In concept
  • In ontwikkeling
  • Geplande realisatie - 2017
 

Nieuwe stadswijk in ontwikkeling

Eén van de laatste grote ontwikkellocaties binnen de ring van Amsterdam is het Zeeburgereiland, de schakel tussen IJburg, stadsdeel Noord en het centrum. Het gebied is lang een bedrijvenlocatie geweest met typische stadsrandfuncties. Het wordt nu een nieuw stedelijk gebied met woningen, bedrijven en (recreatieve) voorzieningen, waarbij wordt gestart met de Sportheldenbuurt.

Het stedenbouwkundig plan voor de Sportheldenbuurt behelst circa 2.000 nieuwe woningen rond een groot park en gelegen aan de oever van het IJmeer. Het wordt een levendige buurt met appartementen en stadshuizen, met ruimte voor scholen, kleine bedrijven en andere voorzieningen. Inmiddels zijn de eerste woningen, waaronder veel zelfbouwkavels, bewoond. 

@Home Zeeburgereiland

Lingotto heeft in de Sportheldenbuurt een woonblok ontwikkeld met middensegment huurwoningen. Het gebouw, naar een ontwerp van  STUDIONINEDOTS. staat op een licht verhoogd dek samen met een blok ouderenwoningen van woningcorporatie de Alliantie. Het @Home Zeeburgereilandproject speelt in op het grote tekort aan betaalbare huurwoningen voor starters in Amsterdam – de één- en tweepersoons huishoudens –  en is verkocht aan belegger Vesteda. De woningen zullen vanaf eind 2016 voor verhuur worden aangeboden.

Het gebouw is gelegen nabij de stad, goed bereikbaar met de auto, de fiets en het openbaar vervoer en staat in de noordwesthoek van de Sportheldenbuurt, direct naast de Amsterdamse brug met uitzicht op de Oranjesluizen. Het bestaat uit 56 driekamerappartementen van gemiddeld 75 m2 GBO met een huurprijs van zo’n € 850,- per maand. In de onder het woonblok gelegen parkeergarage is een fietsenstalling gesitueerd en kunnen de bewoners parkeerplaatsen huren. Bouwbedrijf UBA zal de uitvoering verzorgen. In september 2015 is met de bouw gestart.

 

Bent u geinteresseerd?

Wilt u op de hoogte blijven van onze projecten? Meld u hier aan.

Deel dit Lingotto project

Doorsturen via e-mail