Lingotto

Terug naar alle projecten

@Home Overhoeks

Noord op hoogte

  • In concept
  • In ontwikkeling
  • Geplande realisatie - 2017
 

In juni 2015 is het voorlopig ontwerp van twee iconische torens aan het Amsterdamse IJ bekendgemaakt. Het gebouwencomplex ligt bij het EYE Filminstituut en A’DAM Toren en bestaat uit een hoteltoren met ca. 600 kamers voor Congreshotel Maritim, een woontoren met ca. 200 woningen en een plint met een luxe spa-wellness, congresruimten en verschillende horeca en voorzieningen. Onder het gebouw komt een parkeergarage met circa 600 plaatsen. Lingotto is in opdracht van Oostenrijkse investeerders verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de woontoren en parkeergarage. Het Amsterdamse bureau ‘Team V’ is de architect.

Woontoren
Het doel is een rijk woongebouw te realiseren met ruime balkons en een maximaal uitzicht over de rivier en de stad. De woontoren biedt een breed scala aan woningen van diverse afmetingen inclusief penthouses, ruime familieappartementen, startersappartementen en serviced apartments. De woontoren is 100 meter hoog.

Hoteltoren
Maritim Amsterdam wordt het grootste congreshotel van Nederland. Dankzij diverse bars, restaurants en de spa-wellness wordt het een aantrekkelijke ontmoetingsplek voor zowel de bezoekers als Amsterdammers.

Planning
De Oostenrijkse investeerders zijn op dit moment de bouw van de woontoren en garage aan het voorbereiden in samenhang met het Maritiem Hotel. Naar verwachting start eind mei 2017 de bouw. Over de verkoop en verhuur van de woningen is op dit moment nog geen informatie beschikbaar.

Bent u geinteresseerd?

Wilt u op de hoogte blijven van onze projecten? Meld u hier aan.

Deel dit Lingotto project

Doorsturen via e-mail