Lingotto

Terug naar alle projecten

@Home Amstelkwartier

Met zonnegevel

  • In concept
  • In ontwikkeling
  • Geplande realisatie - begin 2017
 

In de nieuwe stadswijk Amstelkwartier ontwikkelt Lingotto samen met APF International en Hurks een 73 meter hoge woontoren met een EPC van 0. De toren zal bestaan uit 160 middensegment huurwoningen, fiets- en autoparkeren en een plint met commerciële ruimten.

Behoefte aan middensegment
Op de huidige Amsterdamse woningmarkt is veel vraag naar huurwoningen in het middensegment met een huur tot circa 900 euro per maand. Met de ontwikkeling van deze woontoren op een zeer centraal gelegen locatie, wordt ingespeeld op deze behoefte. De woningen worden uitgevoerd als compacte twee- en driekamerwoningen met een balkon of loggia als buitenruimte. Iedere woning krijgt een eigen separate bergruimte in de onderbouw. Op de onderste lagen kunnen diverse  functies, denk bijvoorbeeld aan: een koffie- en werkruimte en een wasserette. Het gebouw is inmiddels aangekocht door Amvest, die zal zorgdragen voor de verhuur.

EPC = 0
Met het plan is hoog ingezet met betrekking tot duurzaamheid en klimaatneutraal bouwen. Voor het gebouw is een EPC van 0 gerealiseerd (EPC staat voor energieprestatiecoëfficiënt, een indexgetal dat de energieprestatie van nieuwbouw weergeeft). Om tot dit resultaat te komen is het gebouw voorzien van zeer goed geïsoleerde gevels en dak en is het uitgevoerd met duurzame installaties. Onderdeel daarvan zijn meer dan 1.600 pv-panelen die op twee van de gevels en op de daken worden aangebracht om zo op grote schaal elektriciteit uit zonne-energie op te wekken voor de woningen.

Gebouw en omgeving
Het Amstelkwartier is de nieuwe stadswijk aan de Amstel, gelegen tussen Oud-Zuid en De Watergraafsmeer. Hier is straks plaats voor circa 4.000 woningen, voorzieningen, winkels, bedrijven en een klimaatneutraal hotel. Momenteel zijn al circa 1.000 woningen opgeleverd en is de eerste basisschool geopend. Ook de aanleg van het nieuwe stadspark aan de Amstel is inmiddels voltooid. De uitvoering van de bouw van @Home Amstelkwartier is in handen van Hurks Bouw. Het gebouw zal worden opgebouwd uit kant en klare prefab-panelen, waardoor een relatief korte bouwtijd mogelijk is. De bouw is eind september 2015 gestart.

 

Bent u geinteresseerd?

Wilt u op de hoogte blijven van onze projecten? Meld u hier aan.

Deel dit Lingotto project

Doorsturen via e-mail