Lingotto

Terug naar alle projecten

HAUT

Hoogste houten woontoren

  • In concept
  • In ontwikkeling
  • Geplande realisatie - 2019
 

Aan de Amsterdamse Amstel verrijst HAUT, met 21 verdiepingen het tot nog toe hoogste houten woongebouw ter wereld. Lingotto is in 2016 samen met Nicole Maarsen door de Gemeente Amsterdam geselecteerd als ontwikkelaar voor deze woontoren in het Amstelkwartier. De gemeente koos voor HAUT vanwege onze visie op de stad van de toekomst, waarin natuur en architectuur in balans zijn. HAUT krijgt het label BREEAM Outstanding, de hoogst mogelijke duurzaamheidsscore.

Bouwen in hout is middels duurzame bosbouw en vanwege de grote opslagcapaciteit van CO2 internationaal één van de meest besproken innovaties in duurzaam bouwen. In de gevel en op het dak van het gebouw worden ca. 1.250 m2 zonnepanelen geplaatst voor de opwekking van duurzame energie.

De innovatieve houten constructie en de energie-opwekkende gevels maken HAUT tot een prototype voor innovatief en duurzaam bouwen. Het gebouw wordt ontworpen door TEAM V architectuur en adviseur ARUP. Op de begane grond wordt het aangrenzende park als het ware het gebouw ingetrokken. Hierdoor ontstaat een bijzondere groene ruimte van ca. 750m2 met een verdiepingshoogte van 5 meter. Ook op het dak van HAUT is onder de zonnepanelen een groene wintertuin voorzien.

HAUT is een boutique gebouw van 73 meter hoogte, met ca. 50 grote en luxe appartementen van verschillende afmetingen. Totaal circa 11.500 m2 bvo (excl. de twee parkeerlagen). De start bouw wordt verwacht eind 2017, oplevering wordt verwacht in 2019.

Amstelkwartier is de nieuwe stadswijk in ontwikkeling aan de Amstel, gelegen tussen Oud-Zuid en De Watergraafsmeer. In deze wijk worden gefaseerd ca 4.000 woningen, winkels en bedrijven gerealiseerd. Momenteel zijn reeds 1.000 woningen opgeleverd, diverse winkels en de eerste basisschool zijn geopend. Ook de aanleg van het nieuwe stadspark Somerlust, mét een jachthaven en café ‘Thuis aan de Amstel’ is inmiddels voltooid.

Wilt u meer weten over de duurzaamheid en BREEAM-label van HAUT, zie hier de case study en hier het persbericht.

Bent u geinteresseerd?

Wilt u op de hoogte blijven van onze projecten? Meld u hier aan.

Deel dit Lingotto project

Doorsturen via e-mail