Lingotto

Terug naar alle projecten

Ditlaar 7

Te gast in Sloten

  • In concept
  • In ontwikkeling
  • Geplande realisatie -
 

Het mooie dorp Sloten krijgt iets nieuws. Ditlaar 7 in Sloten wordt, als het aan Lingotto ligt, binnenkort verrijkt met een appartementenhotel dat recht doet aan de plek, aan de historische context en tegelijk nieuw leven brengt.

Te gast in Sloten
De verouderde kantoorruimte op deze plek zal plaats maken voor een kleinschalig gastenverblijf voor een gemêleerde groep. Mensen die ‘business en leisure’ combineren zoals de zakelijke reiziger die in het weekend zijn familie over laat komen. De reiziger die niet alleen Amsterdam, maar ook de regio wil verkennen. Een invulling kortom, die met respect voor de omgeving nieuw leven brengt op deze plek.
Het gebouw ligt op de prominente hoek van de Sloterweg en de Ditlaar. Een goed zichtbare plek en een markant punt bij de entree van het dorp Sloten. Het is daarom van belang het gebouw zorgvuldig in te passen in de omgeving en iets toe te voegen dat een meerwaarde brengt.
Het huidige kantoorgebouw, Ditlaar Staete is zwaar verouderd en bevat asbest. Het is de ambitie van Lingotto en KBK Bouw om dit slecht onderhouden en vervallen gebouw plaats te laten maken voor een hoogwaardig en mooi vormgegeven nieuw gebouw met een hotelbestemming. Een gebouw dat eer doet aan de omgeving.

Voor heel even een echte bewoner van Sloten
Het gebouw moet aanvoelen als een ‘dorpshotel’, een moderne herberg. Met gasten die bewust kiezen voor de kleinschaligheid van Sloten en het appartementenhotel zelf. Tijdelijk kunnen ze hier echt hun thuis maken. Ze wanen zich een bewoner van Sloten en kunnen er wonen, werken en recreëren.

Meer informatie? Neem contact op met Gideon Mastenbroek via gmastenbroek@lingotto.nl

Bent u geinteresseerd?

Wilt u op de hoogte blijven van onze projecten? Meld u hier aan.

Deel dit Lingotto project

Doorsturen via e-mail