Lingotto

Terug naar nieuwsoverzicht

Lingotto en consorten ontwikkelen in het Werkspoorkwartier in Utrecht

Campus Werkspoor BV, een consortium bestaande uit Lingotto, 3T Vastgoed en Evident, heeft in het Werkspoorkwartier een terrein van bijna 4 HA, met ruim 12.000 m2 kantoor-/bedrijfsruimte gekocht van Chalet Group.

Een groot deel van de ruim 12.000 m2 heeft langjarig leeggestaan na het vertrek van Bol.com. Statement Real Estate BV heeft de aankoop van het terrein begeleid en een team geformeerd. Lingotto heeft vervolgens samen met JHK Architecten een plan ontwikkeld om het terrein geschikt te maken voor een verzameling van verschillende gebruikers. Kern van de ontwikkeling is een nieuw horecahart, waar door middel van een transformatie aan de achterkant van het voormalige PEGUS-pand een uitnodigend centraal hart van het terrein wordt gerealiseerd.

Inmiddels is het gebouw voor 80% verhuurd aan verschillende bedrijven, met een zwaartepunt in de digitale mediasector.

Met deze aankoop geeft Campus Werkspoor BV invulling aan de visie van de gemeente Utrecht om het Werkspoorkwartier te transformeren van een grootschalig bedrijventerrein, naar een binnenstedelijk werklandschap met meerdere kleine bedrijven. Huurruimtes binnen Campus Werkspoor beslaan zo’n 200-500 m2. Passend binnen de visie van de gemeente om de Nijverheidsweg aan te wijzen als centrale as van het Werkspoorkwartier, is de ontsluiting van Campus Werkspoor aan de Nijverheidsweg 16 gelegen.

De verhuur en het beheer wordt verzorgd door respectievelijk Statement Real Estate BV en Statement Asset Management BV.

Campus Werkspoor BV werd geadviseerd door Statement Real Estate BV en Chalet Group werd geadviseerd door NEW NRG Real Estate.

Lingotto, bekend van onder meer de A’DAM Toren, de Kauwgomballenfabriek en de in ontwikkeling zijnde houten woontoren HAUT, alle drie in Amsterdam, zet hiermee de eerste stappen in Utrecht.

Deel dit bericht

Doorsturen via e-mail